نام کاربری :
رمز عبور :
یک شنبه - 1398/7/28
معرفی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی :

با ظهور انقلاب اسلامی، پژوهش های دینی کشور وارد مرحله جدیدی از رشد و شکوفایی شد. در سال 1358 به فرمان امام خمینی(ره) نهادی فرهنگی و تبلیغی در درون حوزه علمیه شکل گرفت که در سال های بعد به نام «دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» خوانده شد. این دفتر که وظیفه اصلی آن پر کردن خلاهای فرهنگی و تامین نیازهای دینی برآمده از تاسیس نظام جمهوری اسلامی بود، در کنار فعالیت های گوناگون خود، عرصه های آموزشی و پژوهشی را نیز به مجموعه فعالیت های خود افزود و به تدریج در زمینه های گوناگون علمی و تخصصی به تشکیل واحدها و گروه های مطالعاتی و تحقیقاتی اقدام کرد.
آن چه در سیر پویایی و شکوفایی فعالیت های پژوهشی دفتر قابل تامل و ذکر است، شکل گیری فعالیت های پژوهشی، متناسب با شرایط ویژه و در پاسخ به نیازهای اجتماعی هر دوره از انقلاب است؛ در سال 1362 ضرورت بازگشت به منابع اصیل و گران سنگ اسلامی و بازشناسی و بازسازی فرهنگ دینی متناسب با شرایط و نیازمندی های زمان، سبب شد تا نخستین مرکز پژوهشی دفتر با عنوان «مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی» شکل گیرد.
در سال 1380 همزمان با برنامه ریزی جامع دفتر تبلیغات اسلامی و تدوین بیانیه ماموریت آن، معاونت پژوهشی نیز به بازنگری و اصلاح ساختار، اهداف و خط مشی های خود پرداخت و سرانجام، چشم انداز و سیاست های کلان پژوهشی و هم چنین اهداف و برنامه های پژوهشکده ها و گروه های پژوهشی خود را تنظیم و تدوین کرد. در ساختار جدید دفتر مقرر گردید که کلیه مراکز پژوهشی در قالب یک پژوهشگاه جامع سازمان‏دهی شوند.
پس از چندین سال پی گیری، سرانجام مجوز قطعی «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» در شورای عالی گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گرفته شد. این پژوهشگاه با پنج پژوهشکده (پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی، پژوهشکده فقه و حقوق، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی و پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(علیهم السلام)) و مراکز و واحدهای پژوهشی (فرهنگ و معارف قرآن، مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، واحد احیاء آثار اسلامی، مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی، گروه اسلام و غرب و گروه اخلاق و تربیت) فعالیت های گسترده ای را در دستور کار خود دارد.

به این ترتیب، میراث علمی ارزش مندی که در طول دو دهه تلاش پژوهشی دفتر به تدریج فراهم گشته است، هم اینک به صورت یک سازمان علمی و پژوهشی یک پارچه و فراگیر در قالب بزرگ ترین پژوهشگاه مطالعات اسلامی کشور در خدمت اهداف مقدس حوزه علمیه و نظام اسلامی سامان دهی گردیده است.

در عصر حاضر که مردم جهان با اینترنت و کاربردهای آن آشنایی نسبی دارند و کارکرد آن را در سراسر زندگی روزمره خویش احساس می کنند؛ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز همسو با این نیاز جهانی، تلاش نموده تا زمینه های مناسب و منابع مورد نیاز جهان تشنه معارف دینی را در فضای مجازی تامین نموده و  به عنوان وظیفه دینی برای تولید علم و محتوای غنی معارف اسلامی، پایگاه هایی با محتوای مناسب و مورد نیاز مخاطبان دینی و قشرهای علمی و فرهنگی راه اندازی نماید .

به همین منظور، این پژوهشگاه در طول مسیر حرکت خود نیز متناسب با پیشرفت تکنولوژی و مقتضیات زمان، با بهره گیری از نیروهای متخصص در زمینه وب اقدام به راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی تخصصی محققین در فضای مجازی کرده است. بر این اساس پایگاه محققین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بهره گیری از این ابزار جدید رسما در سال 1392 فعالیت خود را در زمینه معرفی اعضاء هیئت علمی و محققین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز نمود .

تعریف:

پایگاه محققین وبگاهی است خود روز آمد که به معرفی اعضاء هیئت علمی و محققین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، آثارو فعالیت های ایشان می پردازد.

قابلیت های پایگاه:

1. ثبت و مدیریت اطلاعات شخصی توسط محققان حوزوی در فضای اینترنت